Captain Cook Arrow Legend
It was a great legend while it lasted, but DNA testing has 1 ended a two-century-old story of the Hawaiian arrow carved from the bone of British explorer Captain James Cook 2 died in the Sandwich Islands1 in 1179.
“There is 3 Cook2 in the Australian Museum,” museum collection manager Jude Philip said not long ago in announcing the DNA evidence that the arrow was not made of Cook’s bone. But that will not stop the museum from continuing to display the arrow in its 4 , “Uncovered: Treasures of the Australian Museum,3” which 5 include a feather cape presented to Cook by Hawaiian King Kalani’opu’u in 1778.
Cook was one of Britain’s great explorers and is credited with 6 the “Great South Land,” 7 Australia, in 1770. He was clubbed to death in the Sandwich Islands, now Hawaii.
The legend of Cook’s arrow began in 1824 8 Hawaiian King Kamehamcha on his deathbed gave the arrow to William Adams, a London surgeon and relative of Cook’s wife, saying it was made of Cook’s bone after the fatal 9 with islanders.
In the 1890s the arrow was given to the Australian Museum and the legend continued 10 it came face-to-face with science.
DNA testing by laboratories in Australia and New Zealand revealed the arrow was not made of Cook’s bone but was more 11 made of animal bone, said Philp.
However, Cook’s fans 12 to give up hope that one Cook legend will prove true and that part of his remains will still be uncovered, as they say there is evidence not all of Cook’s body was 13 at sea in 1779. “On this occasion technology has won,4” said Cliff Thornton, president of the Captain Cook Society，in a 14 from
Britain. “But I am 15 that one of these days … one of the Cook legends will prove to be true and it will happen one day.”
1. A finally B firstly C lately D usually
2. A whose B who C which D what
3. A some B none C neither D no
4. A cinema B exhibition C shop D market
5. A must B did C has to D does
6. A discovering B visiting C travelling D using
7. A then B now C past D previously
8. A how B where C when D that
9. A conversation B fight C meal D dance
10. A however B until C after D whenever
11. A helpfully B usefully C likely D readily
12. A refuse B return C regain D reply
13. A collected B washed C stored D buried
14. A statement B suggestion C proposal D guess
15. A safe B weak C sure D lucky
1. A第一段说 DNA鉴定的结论中止了流传二百年有关箭是用 Cook船长骨头制成的传说。根据这一层意思，选 finally是合适的。其他三个选项的词义都对不上号。
2. B Cook之后的从句是定语从句，替代 Cook的关系代词应该是 who。Whose也可替代 Cook，但是 whose是所有格，而定语从句中的关系代词用作主语，所以只能选 who。
3. D本段和其他有关段落都说到，澳大利亚博物馆没有用 Cook船长骨头制成的箭，所以本题只能选 no，不能选 some。None之后不能直接跟名词。 Neither一般与 nor成对连用。
4. B博物馆中不会把珍藏的 arrow陈列在 shop，market或 cinema，所以 exhibition是答案。
5. D does用在动向前表示强调 , does include的意思是“确实包括”。用 did不妥，因为主句的谓语用的是一般将来时 will not stop。 has to或 must也不妥，因为上下文的意思并没有要求用“必须” (must)或“不得不” (has to)。
6. A be credited with的意思是“把……归功于”，再联系到前面两次提到 Cook是伟大的 explorer，选项 A的 discovering是放恰当的选择。 Visiting，travelling和 using与 be credited with所表达的意思都搭不上。
7. B 从上下文判断， Cook发现的是当时称为 Great South Land，现在称为 Australia的那块大陆。 now是答案。注意，下句中桑伟奇群岛，现称夏威夷群岛，也用 now。then(当时)、past(过去的)或 previously(以前)意思与上下文表达的意思连接不上。
8. C 1824之后的定语从句是修饰表达时间概念 1824的，所以连接词要用关系副词 when。
9. B第三段提到 Cook是给乱棍打死的 (He was clubbed to death …)，所以选择 fight是很自然的。
10. B第五段主要的意思是“有关……的传说继续到……为止”，所以合适的选择是 until。
11. C本段表明 DNA鉴定的结论是：这支箭不是用 Cook的骨头制成的，接下去的意思是，这支箭很可能是用动物的骨头制成的。而 more likely是“很可能”的意思。其他三个选项的词义与本句表达的意思不匹配。
12. A 从上下文判断，只有选 refuse才符合原意。从语法上判断， refuse后面可接动词不定式。其他三个选项的同义与句子表达的意思不符。
13. D was buried at sea是“葬身海中”的意思。其他三个选项的词义与句子表达的意思不符。
14. A 本题从语义上只能选 statement(声明)。其他三个选项，即 suggestion(建议)、proposal(提议)与 guess (猜测)表达的意思与语境不符。
15. C本题要选 sure，表示 Cliff Thornton对 sure后面的 that从句表达的将要发生的事有信心，而 safe，weak或 lucky的词义与句子表达的意思不符。